Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Baile Govora - Romania
1 noapte (5 Dec - 6 Dec)

Categorii de articole

Baile Felix 4 articole

Baile Govora 7 articole

Baile Herculane 2 articole

Baile Olanesti 4 articole

Calimanesti-Caciulata 4 articole

Eforie Nord 2 articole

Jupiter 1 articol

Mamaia 1 articol

Poiana Brasov 3 articole

Sinaia 1 articol

Turda 1 articol

Venus 5 articole

Scurt istoric al statiunii Baile Govora

Actuala stațiune Băile Govora s-a dezvoltat foarte târziu ca localitate urbană și stațiune balneară.
Denumirea acesteia vine din dialectul traco-dac “govora” și înseamnă adâncitură, vale cu multe izvoare.

Pe acest teritoriu arheologii au descoperit urme ale așezărilor omenești din cele mai vechi timpuri. Izvoarele cu ape minerale au fost descoperite însă mai târziu. Abia în jurul anului 1860, țăranul Gheorghe Ciurea le descoperă din întâmplare, săpând un puț. Aceste descoperă cu deziluzie că apa are o temeperatură foarte mare și este sărată, prin urmare nu poate fi folosită pentru băut. De fapt, apa conținea țiței.

În anul 1874 au început lucrările de forare și apele cu proprietăți sapropelice au ieșit la suprafață. La recomandarea medicului militar Zorileanu, localnicii încep să le folosească pentru tratarea afecțiunilor reumatismale.

În 1886 se face prima analiză chimică a apelor din Govora de către doctorul Berdnard, iar doctorul N. Popescu Zorileanu organizează în 1887 primul stabiliment de băi cu 29 de cabine pentru băi calde, studiind efectele terapeutice ale apelor.

Cel care a captat și apele de la Vichy și Aixle-Bains, inginerul Bochet, a făcut în 1887 prima captare provizorie a izvoarelor de la Govora, acum localitatea primind denumirea de “stațiune balneară”.

Stațiunea este în continuă dezvoltare, iar în 1910 este concesionată pentru 50 de ani societății capitaliste “Govora-Călimănești”, timp în care începe construcția de vile și hoteluri.

Începând cu anul 1948 (actul naționalizării) stațiunea devine permanentă și se amenajează izvoarele vechi, se forează pentru surse noi, se modernizează baza de tratament. Parcul balnear a fost proiectat de arhitectul peisagist Emil Pinard.

Istoricul stațiunii Băile Govora este strâns legat de numele a două personalități: I.C. Brătianu, fost prim-ministru al României și a generalului dr. N. Popescu Zorileanu care în urmă cu 110 de ani au pus bazele acestui asezamânt.

Articole din categoria Baile Govora:

Afecțiuni tratate la Băile Govora

Băile Govora, stațiune situată în apropierea orașului Râmnicu-Vâlcea, sunt renumite și recomandate în tratamentul afecțiunilor respiratorii, O.R.L., afecțiuni ale aparatului locomotor, precum și a bolilor [...]

Citeşte în continuare

Așezarea și climatul stațiunii Băile Govora

Stațiunea balneară Băile Govora este situată într-o zonă depresionară subcarpatică în Nord-Estul Olteniei, pe valea râului Hinta. La doar 20 km de Râmnicu Vâlcea, stațiunea se află la o altitudine de [...]

Citeşte în continuare

De ce să vin la Băile Govora?

Stațiunea balneară Băile Govora este singura stațiune din România în care raportul dintre aeroinoii pozitivi și cei negativi este 1. S-a constatat că acest raport este pe departe cel mai benefic pentru organismul [...]

Citeşte în continuare

Drumeții în zona stațiunii Băile Govora

În stațiunea Băile Govora, dar și în împrejurimile ei, turiștii pot vizita peste 300 de monumente istorice și de artă impresionante - tezaure neolitice, vestigii dacice și romane, necropole paleocreștine [...]

Citeşte în continuare

Tratament balnear la Băile Govora

Stațiunea Băile Govora este cunoscută și pentru varietatea și caracterul terapeutic al proprietăților apelor. Pentru tratarea diverselor afecțiuni, cele 3 tipuri de ape minerale existente în stațiunea Băile [...]

Citeşte în continuare

Scurt istoric al statiunii Baile Govora

76destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

293vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

290hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

45 000rezervări efectuate

Peste 45.000 de vacanțe reușite!