Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Calimanesti-Caciulata
1 noapte (5 Apr - 6 Apr)

Pentru detalii sună la

021 327 47 27 | 0724 300 003

Vezi harta cu poziționarea hotelului
cel mai bun tarif

Hotel Oltul, Calimanesti Caciulata - 3 stele

Str. Calea Lui Traian 792, Calimanesti-Caciulata 0724 300 003 Vezi pe Hartă Hotel Oltul Calimanesti Caciulata Vezi Street View

Hotel Oltul *** este situat în centrul stațiunii balneoclimaterice Călimănești-Căciulata, pe strada Calea lui Traian, numărul 792, in cadrul Complex Cozia.

Cazarea se face în 196 camere duble și 6 apartamente cu următoarele dotări și facilități conform celor 3*: baie cu duș, televizor și cablu TV, telefon, minibar. La etajele superioare se poate ajunge și cu ajutorul lifturilor.

Turiștii cazați în Hotelul Oltul (Complex Cozia) pot beneficia de: piscină acoperită, piscină în aer liber, sală de fitness, terenuri de fotbal și tenis, mese pentru ping-pong și biliard, cosmetică, masaj.

Cozia Aqua Park este deschis tot timpul anului, dispune de bazine umplute cu apă termală, la o temperatură de aproximativ 37 ◦C:

- 11 bazine interioare și exterioare;
- incintă încălzită;
- 8 tobogane exterioare și 2 interioare;
- 1400 de sezlonguri;
- restaurant cu autoservire.

Piscinele interioare și exterioare sunt dotate cu tobogane, instalaţii moderne de hidroterapie, jeturi de apă, jacuzzi, saună.  Accesul la piscine si parcarea se achita la receptie.

În stațiune și în împrejurimi sunt multiple posibilități de agrement și relaxare: ștranduri termale, vârful Cozia – 1.644 de metri, Mănăstirea Cozia, ctitorită în 1387 de Mircea cel Bătrân, Mănăstirea Ostrov, ctitorită de Neagoe Basarab, ruinele castrului roman Arutela.

Află mai multe

Facilități oferite de Hotel Oltul

  • Bar
  • Bază de tratament
  • Biliard
  • Curățătorie chimică
  • Masaj
  • Parcare
  • Piscină exterioară
  • Piscină interioară
  • Restaurant
  • Salon Cosmetică
  • Seif
  • Serviciu de spălătorie
  • Studio de fitness
  • Tenis de masă
  • Teren de sport

Restaurant Hotel Oltul

Restaurantul Oltul asigură serviciile de masă, pensiune completă, în regim de meniu fix, pe bază de cip-card. Hotelul are un bar de zi.

SPA Hotel Oltul

Hotelul dispune de bază de tratament, beneficiindu-se de efectul tămăduitor al apelor minerale, ce își au izvoarele în Călimănești-Căciulata. În incinta bazei de tratament te poți bucura de următoarele servicii: consult medical pentru diagnosticare și fixarea procedurilor necesare;  proceduri de balneoterapie: hidroterapie, termoterapie, electroterapie, kinetoterapie, masaj, pneumoterapie; crenoterapie: terapie cu ape minerale de băut pentru tratarea următoarelor afecțiuni: digestive, renale, metabolice, boli profesionale;  consultații de control. Se poate face și tratament parenteral ce constă în injecții intramusculare cu apă sulfuroasă ca tratament pentru alergozele cutanate. Se fac de asemenea tratamente foarte eficiente cu: Gerovital H3, Aslavital, Pell-Amar.

Tipuri de proceduri: 
Galvanizare simplă și baie galvanică celulară - Dozarea intesitatii pentru galvanizarea simplă se face in functie de toleranta individuala, efectele terapeutice pe care le urmarirm si stadiul de evolutie al afectiunii tratate. Pentru baia galvanică, bolnavul semnaleaza o uriasa furnicatura la nivelul tegumentelor imersionate. 
Ionogalvanizare - Este o metoda prin care se introduc in organism diverse substante medicamentoase cu ajutorul curentului electric, care le transporta prin tegument si mucoase. 
Curenți diadinamici de joasă frecvență și interferențiali de medie frecvență. 
Magnetoterapie - Se pot aplica 3 forme distincte de camp magnetic (forma continua, interrupt ritmic si interupt aritmic). Alegerea metodei de aplicatie (cu bobine circulare sau locale), a formelor de camp magnetic se face tinand cont de scopul terapeutic urmarit, afectiunea tratata, terenul constitutional si tipul de reactivitate neurovegetativa. 
Terapie infraroșu cu lampa solux - Procedura de fototerapie care se aplica in spatiu deschis. Asupra organismului la acest tip de procedura actioneaza numai radiatiile infrarosii care sunt trimise sau reflectate de reflectorul lampii solux. In felul acesta se ridica temperatura locala a tegumentului iradiat. 
Baie sulfuroasă la cadă care are la baza efectul termic al apei (36-37°C) si proprietatile biochimice ale sulfului din apa. (vasodilatatie periferica cu scaderea tensiunii arteriale, metabolic cu scaderea glicemiei si colesterolului si nutritional pentru cartilagiul articular) ce actioneaza miorelaxant. 
Baie cu bule dioxid de carbon - Efectul se bazeaza pe actiunea predominanta a CO2 care realizeaza un masaj fin al tegumentului cu efect vasodilatator si sedativ asupra sistemului nervos.Sunt indicate pentru afectiuni cardiovasculare, arteriopatii obliterante periferice, nevroze. 
Afuziuni - Proceduri care constau in proiectarea fara presiune a unor coloane de apa asupra diverselor regiuni ale corpului. Sunt indicate in tulburari ale circulatiei periferice, stari depresive, surmenaj. 
Cataplasme cu nămol - Procedura de termoterapie ce consta in aplicarea locala a unor saci cu namol incalziti la 38-44°C pe anumite regiuni ale corpului. Efectele fiziologice si terapeutice au la baza in primul rand aciunea termica prin care se urmaresc: efecte miorelaxante si decontracturante, cresterea flexibilitatii tesuturilor articulare si periarticulare, efecte antiinflamatorii. La aceste efecte care sunt favorizate de calitatile termopexice ale namolului se adauga o serie de efecte atribuite compozitiei fizico-chimice a namolului, ce declanseaza mecanisme de actiune vasculare, endocrine si neurovegetative. Indicatii: patologie reumatica, posttraumatica, dermatologica, ginecologica, endocrina. 
Inhalații colective - Procedura prin care bolnavul introduce pe cale respiratorie, apa minerala sulfuroasa pulverizata sub forma de ceata cu ajutorul unui compresor, intr-o camera special amenajata ( etanseizata). 
Ultrasunet și unde scurte, kinetoterapie și hidrokinetoterapie, baie cu plante, duș subacval, împachetări cu parafină, aerosoli individualim injecții intramusculare cu ape minerale. 


Calimanesti-Caciulata

Calimanesti-Caciulata, Romania Romania

20 hoteluri

Stațiunea Călimănești-Căciulata este considerată perla stațiunilor din Vâlcea, fiind renumită pentru izvoarele termale, aerul ușor ionizat negativ, precum și pentru numeroasele atracții turistice. Din întreaga suprafață a stațiunii, aproape jumătate este acoperită de păduri de foioase și rășinoase.

Inapoi sus Alege o camera

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

1 006vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

60 000rezervări efectuate

Peste 60.000 de vacanțe reușite!