Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Eforie Nord - Romania
1 noapte (5 Apr - 6 Apr)

Categorii de articole

Albac 3 articole

Amara 7 articole

Arefu 3 articole

Arieseni 3 articole

Arpasu de Sus 2 articole

Avrig 1 articol

Baile Felix 7 articole

Baile Govora 5 articole

Baile Herculane 2 articole

Baile Olanesti 4 articole

Calimanesti-Caciulata 4 articole

Eforie Nord 2 articole

Jupiter 1 articol

Mamaia 1 articol

Poiana Brasov 3 articole

Sinaia 1 articol

Turda 1 articol

Venus 5 articole

Agrement in Eforie Nord


Statiunea Eforie Nord imbina turismul recreativ cu turismul balnear (tratamente cu factorii naturali: apa sarata, namol sapropelic din lacul Techirghiol, apa de mare, faimoasa cura cu Gerovital, produs romanesc pentru intinerire si revigorare al Dr. Ana Aslan).
Lacul Techirghiol este situat la marginea localitatii Eforie Nord de pe tarmul Marii Negre. Este cel mai bogat lac cu namol terapeutic din Romania, compus din elemente organice amestecate cu substante minerale constituind principalul element in tratamentul multiplelor afectiuni  reumatismale, afectiuni respiratorii sau boli ale sistemului nervos periferic.
Este cel mai intins lac salin din tara noastra avind o suprafata de 11,7 km2. Acest liman fluvio-maritim ce a fost candva un golf de mare formeaza in prezent o rezervatie faunistica unde traiesc printre altele peste 124 de specii de pasari, multe dintre ele raritati. Lacul reprezinta si o insemnata baza de agrement fiind dotat cu numeroase barci si salupe.

Ana Yacht Club este primul port de agrement privat din Romania. 
Acvatoriul portului poate gazdui 60 de ambarcatiuni simultan, cu un pescaj maxim de 3 metri si este operational pe intreaga durata a anului.  Portul este situat in statiunea Eforie Nord, in golful din fata hotelului Europa (apartinand lantului ANA HOTELS), la cateva minute de centrul orasului Eforie Nord. Un drum de acces din soseaua nationala permite legatura directa cu autoturismul catre port.
Portul a primit distinctia internationala « Blue Flag » , in urma inscrierii Ana Yacht Club in programul international cu acelasi nume. Programul premiaza plajele si porturile de agrement pentru calitatea mediului inconjurator dupa urmatoarele criterii internationale: calitatea apei, educatie si informare privind mediul, managementul mediului, securitate si servicii. 

Plaja din Eforie Nord se intinde pe o suprafata de circa 3 Km, atingand o latime maxima, in partea de sud si de 100 m. Ea este aparata de sapte diguri de larg care feresc de valuri si curenti portiunile mai inguste din dreptul falezei.

Lacul Belona situat in sudul statiunii desparte Lacul Techirghiol de mare si a fost amenajat intre anii 1958-1959 in scop de agrement, pe locul a doua ochiuri de apa sarata. Are o suprafata de circa 1 ha si contine apa de mare.

Alte posibilitati de agrement:

- Teatrul de vara din Eforie Nord este situat in parcul central avand o capacitate de 1800 locuri.
- Parcul central Eforie Nord
- Biserica ortodoxa „Nasterea Maicii Domnului” din Eforie Nord
- Terenuri de tenis
- Terenuri de mini-golf
- vizionarea de piese de teatru si filme la cinematograful in aer liber
- petrecerea timpului liber la  piscine, stranduri, terenuri de sport
- vizitarea ruinelor Cetatii Histria, situata pe malul Lacului Sinoe, o fosta colonie greceasca, infiintata acum 2.600 de ani, a monumentului triumfal Tropaem Traiani si vestigiile cetatii Tropaem Traiani, aflate in comuna Adamclisi din Dobrogea. Este un monument circular impresionant, construit pentru a comemora victoria imparatului Traian asupra dacilor.
- excursii la podgoria Murfatlar, care produce faimosul si aromatul vin cu acelasi nume si podgoria Sarica Niculitel. 
- excursii la pesterile din Cheile Dobrogei si de la Limanu, dunele maritime de la Agigea, cu rezervatia floristica, si Padurea Hagieni, la 15 km de Mangalia
- excursie in Delta Dunarii

Articole din categoria Eforie Nord:

Tratament balnear în Eforie Nord

Stațiunea Eforie Nord este situată la 14 kilometri de Constanța, pe litoral, între Marea Neagră și Lacul Techirghiol. În stațiune sunt 2 centre principale de tratament: Baza de Tratament și Recuperare Grand [...]

Citeşte în continuare

Agrement în Eforie Nord

Statiunea Eforie Nord imbina turismul recreativ cu turismul balnear (tratamente cu factorii naturali: apa sarata, namol sapropelic din lacul Techirghiol, apa de [...]

Citeşte în continuare

Agrement in Eforie Nord

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

1 034vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

60 000rezervări efectuate

Peste 60.000 de vacanțe reușite!