Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Poiana Brasov - Romania
1 noapte (29 Iun - 30 Iun)

Categorii de articole

Baile Felix 4 articole

Baile Govora 7 articole

Baile Herculane 2 articole

Baile Olanesti 4 articole

Calimanesti-Caciulata 4 articole

Eforie Nord 2 articole

Jupiter 1 articol

Mamaia 1 articol

Poiana Brasov 3 articole

Sinaia 1 articol

Turda 1 articol

Venus 5 articole

Asezarea si climatul statiunii Poiana Brasov

Așezare

Stațiunea Poiana Brașov este situată în centrul țării, în județul Brașov, la 12 kilometri Sud-Vest de municipiul Brașov și la 9 kilometri de orașul Râșnov. Poiana Brașov are următoarele coordonate geografice: 25º 58´ longitudine Estică și 45º 53´ latitudine Nordică.
Fondată în anul 1895, stațiunea deservea ca loc turistic pentru orașul Brașov, fiind amplasată la poalele masivului Postăvaru, la altitudinea de 1030 de metri și oferind condiții deosebite pentru odihnă și sporturi de iarnă. Localitatea a devenit o stațiune de odihnă și agrement cu caracter permanent și un important centru turistic internațional.

 

Climat

Clima este montană, caracterizându-se prin nota de tranziție dintre clima temperată de tip oceanic și cea temperată de tip continental, mai umedă și mai răcoroasă în zonele montane înalte.
Vântul la sol are direcții predominante dinspre Vest și Nord-Vest și viteze medii cuprinse între 1,5 și 3,2 m/s.
Temperatura medie anuală de 5º C (temperatura medie în luna ianuarie este -5º C și temperatura în luna iulie este de 14,5º C) este caracteristică unui climat subalpin tonifiant, cu aer puternic ozonat și curat, propice odihnei și tratării diferitelor afecțiuni.
Zăpada se așterne de la jumătatea lunii decembrie și este propice practicării sporturilor de iarnă până la sfârșitul lunii martie, având o grosime de 50-60 de centimetri și pe creste poate ajunge la 100 centimetri. 

 

Articole din categoria Poiana Brasov:

Afecțiuni ce pot fi tratate în Poiana Brașov

Stațiunea Poiana Brașov, denumită și Poiana Soarelui, este situată la altitudinea de 1030 de metri, la 13 kilometri de municipiul Brașov și este înconjurată de 4 masive muntoase: Postăvaru (1799 de metri), [...]

Citeşte în continuare

Așezarea și climatul stațiunii Poiana Brașov

Stațiunea Poiana Brașov este situată în centrul țării, în județul Brașov, la 12 kilometri Sud-Vest de municipiul Brașov și la 9 kilometri de orașul Râșnov. Poiana Brașov are următoarele coordonate [...]

Citeşte în continuare

Scurt istoric al orașului Poiana Brașov

Poiana Brașov a fost atestată documentar încă din anul 1427, ca fiind o zonă destinată oieritului. Cu trecerea timpului zona montană frumoasă și deosebit de ofertantă pentru practicarea schiului a fost [...]

Citeşte în continuare

Asezarea si climatul statiunii Poiana Brasov

79destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

606vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

309hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

65 000rezervări efectuate

Peste 65.000 de vacanțe reușite!