Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Drumetii in zona Arieseni
1 noapte (8 Iun - 9 Iun)

Categorii de articole

Albac 3 articole

Amara 7 articole

Arefu 3 articole

Arieseni 3 articole

Arpasu de Sus 2 articole

Avrig 1 articol

Baile Felix 7 articole

Baile Govora 5 articole

Baile Herculane 2 articole

Baile Olanesti 4 articole

Calimanesti-Caciulata 4 articole

Eforie Nord 2 articole

Jupiter 1 articol

Mamaia 1 articol

Poiana Brasov 3 articole

Sinaia 1 articol

Turda 1 articol

Venus 5 articole

Drumetii in zona Arieseni

Așezată în județul Alba, în apropiere de granița cu județul Bihor, în Munții Bihorului, stațiunea Arieșeni oferă numeroase posibilități de petrecere a timpului liber în mijlocul naturii, indiferent de anotimp.

În sezonul de iarnă, pârtia de schi din stațiune devine atracția numărul unu pentru iubitorii acestui sport. Începând din primăvară, potecile montane prind viață.

Din Galbena, se pot alege diferite trasee montane, la Vârful Bihor, denumit și Cucurbăta Mare, Piatra Grăitoare, Curcubăta Mică. După o drumeție de aproximativ trei ore, se poate urca pe vârful Bihor, 1849 metri altitudine, cel mai înalt din Munții Apuseni. De la înălțimea acestor vârfuri montane, se deschid panorame cu Țara Moților. Piatra Grăitoare este o stâncă care „răspunde” cu ecou.

Pătrăhăițești este unul dintre satele izolate, la 5 kilometri de Arieșeni și de drumul principal. În această așezare tipică Apusenilor, se află și un minimuzeu și atelierul unui meșter popular care face tulnice și diferite obiecte din lemn. În apropiere, este cascada cu același nume - în perioadele de după ploi, are o cădere de apă de aproximativ 12 metri.

Casa de Piatră, un alt sat izolat în Parcul Natural Apuseni, situat la aproape 1000 metri altitudine, este înconjurat de stânci, de unde și denumirea așezării. În apropiere, se află peșterile Coiba Mare, Coiba Mică, Peștera Ghețarul de la Vârtop. În satul Hodobana este Avenul cu două intrări și izbucul Tăuz.

Din Arieșeni sunt în jur de 9 kilometri până la locul unde se poate intra pe traseul ce duce la Groapa Ruginoasa, aflată pe teritoriul județului Bihor. Este o ravenă - vale cu versanți abrupți, formată în urma eroziunii de șuvoaie. În urma acestui fenomen, stratul de cuarțite a ieșit la suprafață, ceea ce îi dă un aspect aparte - de unde și denumirea de Ruginoasa.


“Dacă acest articol v-a făcut să vă doriți să explorați stațiunea montană Arieșeni, vă invităm să aruncați o privire peste ofertele noastre atractive de pe Balneomedica.ro. Cu siguranță veți găsi ceva pe placul dvs. Puteți vizita toate ofertele pe următorul link:”
 

Articole din categoria Arieseni:

Despre Arieseni

Arieșeni se află în județul Alba, la izvoarele Arieșului Mare, în Munții Bihorului, grupă montană a Apusenilor, în regiunea etnogeografică Țara Moților. Este o stațiune climaterică [...]

Citeşte în continuare

Drumetii in zona Arieseni

Așezată în județul Alba, în apropiere de granița cu județul Bihor, în Munții Bihorului, stațiunea Arieșeni oferă numeroase posibilități de petrecere a timpului liber în mijlocul naturii, [...]

Citeşte în continuare

Drumetii in zona Arieseni

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

844vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

60 000rezervări efectuate

Peste 60.000 de vacanțe reușite!