Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Calimanesti-Caciulata
1 noapte (29 Iul - 30 Iul)

Pentru detalii sună la

021 327 47 27 | 0724 300 003

Vezi harta cu poziționarea hotelului

Hotel Orizont Cozia, Calimanesti Caciulata - 3 stele

Str. Calea Lui Traian 495, Calimanesti-Caciulata Vezi pe Hartă Hotel Orizont Cozia Calimanesti Caciulata Vezi Street View

Hotel Orizont-Cozia ***, inaugurat în anul 2006, este situat în staţiunea Călimăneşti-Căciulata, pe malurile râului Olt, cu panoramă spre Munții Cozia.

Hotelul Orizont-Cozia pune la dipoziţia turiştilor 98 de locuri de cazare împărţite în 12 camere duble twin, 32 camere duble matrimoniale și 4 apartamente. Apartamentele sunt formate dintr-un dormitor cu pat matrimonial şi un living cu canapea extensibilă. Acestea pot acomoda maxim 3 adulţi sau doi adulţi şi doi copii. Toate camerele hotelului dispun de acces în cameră cu cartele magnetice, balcoane cu panoramă impresionantă, aer condiționat, tv color, telefon, internet, mini-bar, băi proprii cu cabină de duş şi uscător de păr.

Vara, Hotelul Orizont-Cozia dispune şi de terasa “La Carul cu Bere” cu o capacitate de 200 de locuri, situată în parcul Căciulata, lângă Izvoarele 1 şi 2, unde cei mari pot savura o halbă rece de bere sau gusta produsele tradiţionale în timp ce, cei mici se pot juca în spaţiul de joacă dotat cu leagăne, balansoar, tobogan, carusel, etc.

Pentru petrecerea timpului liber turiştii au la dispoziţie o bază hipică destinată echitaţiei, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii. Baza este situată pe Valea Oltului, chiar pe malul râului Olt, la intrarea în oraşul Călimăneşti, venind dinspre Râmnicu Vâlcea. Acest sport se poate practica atât de începători cât şi de aansaţi sub atenta supraveghere a instructorilor atestaţi.

Baza hipică dispune de armăsari de rasă, de talie mare şi mijlocie (semigrei şi Ardenezi) şi de ponei special dresaţi pentru a fi călăriţi de copii. Echitaţia se poate practica într-un manej special amenajat, pentru începători şi avansaţi sau în trasee prestabilite, pentru avansaţi.

Tot aici, pentru pescarii pasionaţi, există şi iazuri cu peşti de baltă, unde se pot pescui cinci specii de crap şi caraşi, contra unei taxe/zi, conform regulamentului comunicat la începerea pescuitului sportiv. În curând, pasionaţii vor putea pescui, limitat şi în două lacuri cu păstrăvi. Deoarece lacurile sunt pepiniere, aici se poate pescui numai pentru consumul intern (local) al pescarului, preţurile fiind diferite, in funcţie de doleanţe.

Află mai multe

Oferte Speciale

Relaxare Vara cu Pensiune Completa - sejur 5 nopți începând cu 27 Iun 2021
de la 1,310 RON
Tratament Balneo Spa cu Pensiune Completa - sejur 5 nopți începând cu 27 Iun 2021
de la 1,293 RON

Facilități oferite de Hotel Orizont Cozia

 • Bar
 • Bază de Tratament
 • Cameră de Bagaje
 • Centru SPA
 • Internet
 • Parcare
 • Piscină Interioară
 • Restaurant
 • Sală de Conferințe
 • Sală Fitness
 • Salon Masaj
 • Saună
 • Seif
 • Serviciu Informații Turistice
 • Terasă

Restaurant Hotel Orizont Cozia

Hotelul Orizont-Cozia dispune de un restaurant modern şi elegant cu o capacitate de 200 de locuri şi dotări la standarde europene. În cadrul Restaurantului Orizont se pot organiza reuniuni, aniversări, mese festive, nunţi, botezuri.
Meniul restaurantului, extrem de diversificat, este alcătuit din peste 80 de preparate tradiţionale, exotice, preparate culese din bucătăria internaţională şi multe noutăţi culinare, precum şi o bogată gamă de băuturi alcoolice şi nealcoolice. Acesta poate satisface şi cele mai rafinate gusturi. La cerere pentru grupuri se pot oferi purcei şi berbecuţi la proţap sârbesc, foc de tabără şi gustări rustice în aer liber.

Hotelul are în dotare şi o sală de evenimente la etajul doi (salonul Roşu) cu o capacitate de 180 locuri şi o terasă cu o panoramă superbă. De asemenea, pe terasă există şi un jacuzzi unde turiştii se pot relaxa pe timpul verii.

Sala Conferinte

Sala Arena, modernă şi elegantă, este dotată cu internet wireless şi prin cablu, telefon/fax, video-proiector, flip- chart, ecran de proiecţie, microfoane wireless, sonorizare, sistem de audiţie şi amplificare, televizor color, DVD, climatizare. Sala are o capacitate maximă de 190 de locuri este locul ideal pentru organizarea diverselor evenimente precum team building-uri, trainning-uri, seminarii, recepţii.
Sala de conferinţe Cozia este de asemenea dotată cu internet wireless şi prin cablu, telefon/fax, video-proiector, flip-chart, ecran de proiecţie, microfoane wireless, sonorizare, sistem de audiţie şi amplificare, televizor color, DVD, climatizare şi are o capacitate maximă de 60 de locuri.

SPA Hotel Orizont Cozia

Centrul SPA are în dotare o piscină cu apă dulce încalzită, o piscină cu apă sărată încălzită, adusă direct de la Ocnele Mari, jacuzzi, duşuri moderne cu hidromasaj si cromoterapie, saună finlandeză cu cromoterapie, baie turcească – hamam, fântâna de gheaţă pentru revigorare, duş emoţional ce îmbină ploaia tropicală cu ceaţa rece dar şi cu masaj acvatic, sala de cromoterapie .

Hotel Orizont Cozia dispune şi de o bază de tratament inaugurată în anul 2012, dotată cu aparatură de ultimă generaţie. În cadrul bazei de tratament turiştii pot beneficia de următoarele proceduri:

Terapie cu aerosoli: sinuzite, rinite cronice şi alergice, bronşite cronice, bronşită tabacică.
Este un mod de tratament care presupune introducerea pe cale respiratorie în diferite porțiuni ale aparatului respirator a unor substante pulverizate sub formă de aerosoli.
Aceștia sunt particule de dimensiuni mici (sub 5) obtinute din combinarea unui mediu gazos (faza dispersantă) cu o substanță solidă sau lichidă fin dispersata (faza dispersă).
Acești aerosoli au avantajul că sedimentează lent, se resorb rapid prin epiteliul bronholaveolar și pot strabate un strat subțire de lichid fără a se dizolva.

Centrul Wellness & SPA vă pune la dispoziție o piscină cu apă dulce încălzită la 30°-32° C, o piscină cu apă sărată încălzită la 35° – 36° C – adusă direct de la Ocnele Mari, două jacuzzi pentru răsfăț maxim, dușuri moderne cu hidromasaj și cromoterapie, etc.
Salina din SPA din cadrul hotelului este de asemenea o noutate, având pereții din cărămizi de sare de Himalaya, sarea provenind din munții Himalaya, cu proprietăți terapeutice speciale, și o grotă de sare formată din bolovani de sare de la Ocnele Mari. În salină sunt inhalați aerosoli salini cu ajutorul cărora se tratează diverse afecțiuni, în special afecțiunile respiratorii.

Magnetoterapie: spondiloză cervicală, contuzii, artroze dorsale, epicondilite, fracturi, hematom, artroza membrelor superioare şi inferioare, periartrita scapulo-humerală, lombalgia, artroză lombosacrală, luxaţii, contracturi musculare, osteoporoză, pseudoartroze, artrită reumatoidă, tendinite, ulcer varicos.
Magnetoterapia Călimanești Căciulata sau terapia cu magneți constă în introducerea anumitor părți ale corpului (în funcție de afecțiune) într-un câmp magnetic pentru a accelera diminuarea durerii, a inflamației sau a altor afecțiuni ale sistemului locomotor.

Laserterapie: acnee, alopecie, cicatrici cheloide, cicatrici recente, arsuri, dermatite, furunculoză, hematoame, herpes, striuri, epicondilite, bursite, dureri reumatice, arsuri, ulcere varicoase, eczeme, traumatisme, celulită.
Sunt două tipuri de aplicații: laser focalizat pe puncte dureroase și laserul divergent, scan laser, ce oferă posibilitatea tratării unor zone mai mult sau mai puțin extinse fără intervenția terapeutului. Bineînțeles că terapia divergentă, scan laser, implică o durată mai lungă de aplicare decât terapia pe puncte fixe.
În folosirea terapeutică a laserului este foarte importantă interacțiunea între țesuturi și radiația laser, în funcție de lungimea de undă.

Printre efectele constatate se menționează: efect antiinflamator, diminuarea durerilor (acute,cronice), întărirea sistemului imunitar prin biostimulare nespecifică, creșterea sintezei proteice, reducerea edemelor, stimularea neovascularizatiei și vindecarea plăgilor și activarea sistemului neouroendocrin.

Unde scurte: afecţiuni ale articulaţiilor (artrite acute, cronice, capsulite acute şi cronice, sindromul de tunel carpian, inflamaţii ale articulaţiei genunchilor, artroze), afecţiuni neurologice (brahialgie, herpes zoster, nevralgii intercostale), afecţiuni dermatologice, tulburări vasomotorii, afecţiuni ale tendoanelor (epicondilite, tendinite acute şi cronice), contracturi musculare acute şi cronice.

Băi galvanice: tulburări circulatorii, vasomotorii.
Băile galvanice de la Călimănești Căciulata sunt folosite în fizioterapie în principal pentru terapia durerii de origine nervoasă sau musculară, în insuficiența venoasă cronică, atrofii musculare după imobilizări prelungite.

Electroterapie: afecţiuni reumatice, artroze, bursite, tendinite, întinderi de ligamente, întinderi musculare, contracturi musculare, stimulare neuromusculară.
Curenți interferențiali/galvanic, curenți diadinamici, curent faradic, TENS.

Ultrasunete: afecţiuni reumatice, artroze, bursite, tendinite, întinderi de ligamente, cicatrici keloide, întinderi musculare, contracturi musculare.
Masajul ultrasonic penetrează în grăsimea subcutanată între 4 si 5 cm sub piele, creând acelaşi efect ca cel al unei diete. Efectul similar unei diete este dat de arderea grăsimilor subcutanate cu energie cinetică ce utilizează micro-vibraţii. Tratamentul sonic se poate aplica pe toate zonele ce necesită slăbire: abdomen, şolduri, fese, coapse, braţe, bărbie, etc.

Masaj de recuperare, postoperatoriu, de relaxare, sportiv, anticelulitic; kinetoterapie, parafină; cromoterapie, aromoterapie.

Pentru turiştii care vor să-şi menţină forma fizică, hotelul Orizont Cozia pune la dispoziţie:
- sală de fitness cu o gamă variată de aparate moderne (stepper, bandă alergare, gantere, biciclete etc);
- saună finlandeză: capacitate maxim 4 locuri;
- salon de masaj: cu programare.
- sală de hidroterapie (hidromasaj şi băi aromate).
Calimanesti-Caciulata

Calimanesti-Caciulata, Romania Romania

14 hoteluri

Stațiunea Călimănești-Căciulata este considerată perla stațiunilor din Vâlcea, fiind renumită pentru izvoarele termale, aerul ușor ionizat negativ, precum și pentru numeroasele atracții turistice. Din întreaga suprafață a stațiunii, aproape jumătate este acoperită de păduri de foioase și rășinoase.

Inapoi sus Alege o camera

78destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

741vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

304hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

65 000rezervări efectuate

Peste 65.000 de vacanțe reușite!