Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
AFECȚIUNI ALE RINICHILOR ȘI CĂILOR URINARE
1 noapte (14 Iul - 15 Iul)

Tratament AFECȚIUNI ALE RINICHILOR ȘI CĂILOR URINARE

Afecțiunile rinichilor și căilor urinare reprezintă o gamă largă de probleme de sănătate care afectează sistemul renal și tractul urinar. 

Aceste afecțiuni pot implica rinichii în sine, ureterele (conductele care transportă urina din rinichi spre vezică), vezica urinară și uretra (conductul prin care urina este eliminată din corp).


Printre afecțiunile comune ale rinichilor și căilor urinare se numără:

Infecții ale tractului urinar (ITU): Acestea sunt cauzate de bacterii care infectează aparatul urinar, de obicei vezica urinară și uretra. Simptomele includ dureri și arsuri la urinare, urină tulbure, nevoia frecventă de a urina și presiunea în abdomenul inferior.

Calculi renali: Acești calculi sunt depozite solide care se formează în rinichi sau în alte părți ale aparatului urinar. Pot provoca dureri intense în spate sau în abdomenul inferior, urină sângeroasă, urină tulbure sau nevoia frecventă de a urina.

Glomerulonefrita
 este o inflamație a glomerulilor, care sunt structurile de filtrare ale rinichilor. Poate provoca pierdere de proteină în urină, sânge în urină, umflarea membrelor și hipertensiune arterială.

Pielonefrita este o infecție severă a tractului urinar superior (ITU) ce se manifestă prin apariția unui proces inflamator, la nivelul unuia sau ambilor rinichi. Uneori, această infecție poate pune viața pacientului în pericol. Este produsă de obicei de bacterii și apare mai frecvent la femei.
Simptomele se declanșează, de obicei, după două zile de la infectare. Cele mai frecvente semne sunt febră, durere abdominală, senzația de usturime la urinare, urină tulbure, urinare frecventă, frisoane, greață. În general, o stare de rău, de oboseală, de confuzie.


Insuficiența renală este o afecțiune în care rinichii nu pot filtra eficient deșeurile și lichidele în exces din sânge. Poate fi acută (apare brusc) sau cronică (progresează treptat).

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

Curele balneare pot avea efecte favorabile în multe dintre afecțiunile rinichilor și căilor biliare. În funcție de afecțiune, de fiecare caz în parte, de stadiul bolii, medicul de specialitate poate recomanda terapii balneare. Printre cele mai indicate stațiuni balneare în aceste afecțiuni, se numără Băile OlăneștiBăile TușnadBuziașCălimănești-Căciulata.

inapoi sus

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

748vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

60 000rezervări efectuate

Peste 60.000 de vacanțe reușite!