Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
AFECȚIUNI NEUROLOGICE
1 noapte (7 Dec - 8 Dec)

Tratament AFECȚIUNI NEUROLOGICE

Afecțiunile neurologice sunt tulburări medicale care afectează sistemul nervos, inclusiv creierul, măduva spinării și nervii periferici. O disfuncție de acest fel poate afecta funcționarea normală a sistemului nervos, inclusiv transmiterea semnalelor între creier și restul corpului, și astfel pot apărea probleme motrive, de înțelegere, de vorbire, de respirație, de învățare.

Sistemul nervos este format din sistemul nervos central - creierul și măduva spinării, unitatea centrală de procesare - și sistemul nervos periferic care transmite informațiile senzoriale între mușchi, țesuturi și nervi în întregul organism către creier.

Există numeroase boli ce afectează sistemul nevos. Iată nouă dintre acestea:

Migrena este, definită medical, „un anumit tip de cefalee”, cu trei caracteristici esențiale: survine în crize; cuprinde o jumătate de craniu (hemicranie) și se însoțește de alte manifestări, cele mai constante fiind oboseala și sensibilitatea la lumină.

Epilepsia, una dintre bolile frecvente ale sistemului nevos, este o tulburare a activității electrice în creier, care poate provoca convulsii recurente sau alte tipuri de manifestări neurologice. Semnul specific al bolii este criza acută ce apare la intervale de câteva zile, luni sau chiar ani și se manifestă într-un fel dramatic: omul cade jos brusc, scoate sunete nearticulate și este zguduit de convulsii. Cu toate acestea, nu toate crizele apar „din senin”.

Nevrita este o stare inflamatorie a nervilor periferici determinată de diferite cauze. Cele mai întâlnite sunt expunerea la frig, unele intoxicații, traumatisme sau carențe vitaminice. Dintre formele numeroase de nevrită, polinevrita etilică se întâlnește la persoanele care consumă alcool regulat și în cantități mari.

Sciatica, o formă particulară de nevrită, este inflamarea marelui nerv sciatic. Inflamația se instalează brusc și provoacă dureri intense în regiunea sacrată (a mijlocului) ce se întind apoi spre zona feselor, pe fața posterioară a coapsei până la gambă, uneori până la picioare.

Scleroza multiplă este o boală ce afectează deopotrivă creierul și măduva spinării. În această boală, periodic apar procese inflamatorii localizate la nivelul substanței cerebrale și a măvuvei spinării. Acestea sunt apoi diseminate în substanța nervoasă și în urma „vindecării” lor rămân numeroase cicatrici indurate. De la acestea provine și denumirea acestei afecțiuni.

Nevralgia nu prezintă modificări anatomo-patologice, spre deosebire de nevrită. Totuși, durerile provocate de această afecțiune pot fi deseori insuportabile. Uneori la originea nevralgiei se află o infecție, o sinuzită sau o răceală.

Hernia de disc apare în urma deplasării nucleului discului intervertebral. Această deplasare a nucleului cartilaginos moale este posibilă dacă inelul fibros al discului a suferit modificări prin suprasolicitare mecanică sau prin traumatisme. Simptomele sunt dureri, paralizii, tulburări senzitive și motorii, de diferite grade de intensitate.

Boala Parkinson este o boală cronică progresivă a sistemului nervos care afectează mișcarea. Se manifestă prin tremur, rigiditate musculară (hipertonie), dificultăți de menținere a echilibrului.

Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă a sistemului nervos ce se caracterizează prin deteriorarea progresivă a funcțiilor cognitive, cum ar fi memoria, gândirea, comportamentul.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 

Terapiile balneare pot avea efecte benefice în unele afecțiuni neurologice, cum ar fi nevralgii, nevroze astenice, polinevrite și alte boli ale sistemului nervos. În funcție de afecțiune, de fiecare caz în parte, de stadiul bolii, medicul de specialitate poate recomanda cure balneare și celor care au o afecțiune neurologică. În România sunt numeroase stațiuni balneare indicate pentru tratarea diferitelor afecțiuni neurologice. Printre acestea, se află Amara, Bazna, Băile 1 Mai, Băile FelixBăile Govora, Băile Herculane, Călimănești-Căciulata, Geoagiu-Băi, Moneasa, Ocna Șugatag, Sângeorgiu de Mureș, Eforie Nord, Mangalia sau Techirghiol.

inapoi sus

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

10vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

60 000rezervări efectuate

Peste 60.000 de vacanțe reușite!