Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
AFECȚIUNI RESPIRATORII ȘI ORL
1 noapte (5 Apr - 6 Apr)

Tratament AFECȚIUNI RESPIRATORII ȘI ORL

Afecțiunile respiratorii și ORL (otorinolaringologice) sunt probleme medicale care afectează sistemul respirator și/sau organele din regiunea capului și gâtului, inclusiv nasul, gâtul, urechile și sinusurile. Bolile aparatului respirator nu afectează însă numai plămânii. Faringele, traheea, bronhiile se pot inflama și provoca simptome neplăcute.

Aceste afecțiuni pot varia de la probleme minore, cum ar fi răceala obișnuită, până la afecțiuni grave, cum ar fi pneumonia.

Câteva dintre cele mai frecvente afecțiuni respiratorii și ORL:

Răceala, termenul popular folosit în cazul infecțiilor tractului respirator superior, mai ales nas, gât și sinusuri, este cea mai comună afecțiune respiratorie. Reprezintă o infecție virală a căilor respiratorii superioare ce provoacă congestie nazală, secreție nazală, dureri în gât și tuse ușoară. De obicei se scapă de răceală într-o săptămână, cel mult două săptămâni.

Bronșita este o inflamație a mucoasei traheo-bronșice, care poate fi acută sau cronică. Bronșita acută se manifestă prin febră variabilă, senzație de usturime pe traiectul traheei, accese de tuse productivă (cu expectorație), dispnee (dificultate de respirație). Cauza bronșitei acute este de cele mai multe ori un guturai puternic care se propagă și cuprinde bronhiile. Bronșita cronică se întâlnește, în special, la fumătorii înrăiți, dar poate apărea și la persoane care activează în anumite domenii cu un mediu ce poate declanșa această afecțiune.

Astmul bronșic este o afecțiune cronică caracterizată prin inflamarea și constricția căilor respiratorii, ceea ce duce la dificultăți respiratorii, respirație șuierătoare și tuse. Există numeroși factori de origine internă ce provoacă această afecțiune, dar în declanșarea crizei de astm intervin și cauze externe, cum ar fi inhalarea de polen de flori sau praf.

Sinuzita reprezintă iritația sau infecția sinusurilor, care poate provoca dureri de cap, congestionare nazală, secreție nazală și uneori febră. Sub o formă ușoară, sinuzita se poate manifesta în timpul unui guturai mai accentuat.

Guturaiul, rinita acută, este cea mai banală inflamație ce afectează nasul. Frigul, poluarea atmosferică, expunerea în medii aglomerate, sunt câteva condiții ce favorizează apariția acestei afecțiuni.

Faringita este o inflamația gâtului, care poate fi cauzată de infecții virale sau bacteriene. Se manifestă prin senzația de corp străin și uscăciune în cavitatea faringiană.

Amigdalita, inflamația amigdalelor, poate fi cauzată de infecții bacteriene sau virale. Este o afecțiune frecvent întâlnită la copii. În forma severă, poate provoca dureri mari la înghițire, febră, frisoane.

Pneumonia este o infecție a plămânilor, care poate fi cauzată de bacterii, virusuri sau fungi. Afectează deseori persoane în vârstă, mai ales în urma unei gripe sau după o altă infecție. Simptomele includ febră, tuse productivă, dificultăți respiratorii, dureri toracice.

Apneea de somn este o tulburare în care respirația se oprește și începe repetat în timpul somnului, provocând somnolență diurnă, sforăit, oboseală. Complicațiile sindromului de apnee în somn pot fi variate, de la dificultăți de atenție, de concentrare și de vorbire, până la apariția sau agravarea hipertensiunii arteriale, a diabetului zaharat sau astmului.

Rinita alergică reprezintă o reacție alergică la alergeni din aer, cum ar fi polenul, praful, părul, puful, penele. Aceasta provoacă congestie nazală, strănut, prurit nazal. Febra fânului este un tip de rinită alergică ce se manifestă cu precădere primăvara și vara.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
Terapiile balneare se dovedesc binefăcătoare în multe afecțiuni respiratorii și ORL. În funcție de afecțiune, de fiecare caz în parte, de evoluția pacientului, medicul de specialitate poate recomanda cure balneare ce pot consta de exemplu în climatoterapie, inhalații, aerohelioterapie. În România sunt numeroase stațiuni balneare indicate pentru tratarea diferitelor afecțiuni respiratorii și ORL. Câteva stațiuni recomandate în aceste afecțiuni: Băile Govora, Băile Herculane, Băile Olănești, Călimănești-Căciulata, Geoagiu-Băi, Moneasa, Slănic Moldova, Slănic Prahova, Eforie Nord, Mangalia, Techirghiol, Neptun sau Saturn.

inapoi sus

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

1 006vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

60 000rezervări efectuate

Peste 60.000 de vacanțe reușite!