Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
BALNEO GERIATRIE
1 noapte (20 Mai - 21 Mai)

Tratament BALNEO GERIATRIE

Afecțiunile geriatrice sunt specifice persoanelor de vârsta a treia. Odată cu înaintarea în vârstă, organismul uman suferă o serie de modificări fiziologice și funcționale, ceea ce poate crește riscul apariției unor anumite boli, în special legate de aparatul locomotor (sistemul muscularo-osos), de aparatul respirator și de cele ale inimii și vaselor sangvine.

Geriatria sau îngrijirea vârstnicilor este clasificată ca o subspecialitate medicală menită să răspundă nevoilor speciale ale persoanelor în vârstă. Deoarece atât geriatria, cât și geronologia  se referă la îmbătrânire, cei doi termeni se confundă deseori. Geriatria urmărește aspectele patologice ale îmbă­trânirii și îngrijirea acordată persoanelor în vârstă, în timp ce gerontologia se ocupă cu studiul procesului de îmbătrânire.

Câteva dintre afecțiunile cele mai comune ce pot fi întâlnite la persoane de vârsta a treia:

Bolile cardiovasculare, precum boala coronariană sau cardiopatia ischemică - principalele vase de sânge care alimentează inima se îngustează, insuficiența cardiacă, hipertensiunea arterială și accidentul vascular cerebral, sunt mai frecvente în rândul persoanelor în vârstă.

Osteoporoza afectează masa osoasă, ducând în timp la o fragilitate a oaselor. Apare mai des la femeile ajunse la menopauză și poate provoca fracturi destul de grave, cum ar fi cea de șold.

Incontinența urinară se află printre cele mai frecvente afecțiuni întâlnite la persoanele vârstnice. La femei, apare în special după menopauză, când au loc modificări la nivelul mușchilor pelvisului și al vezicii urinare. La bărbați, este legată mai ales de anumite afecțiuni ale prostatei.

Diabetul zaharat. Persoanele în vârstă sunt mai predispuse la diabetul de tip 2. Boala este cauzată de incapacitatea organismului de a folosi în mod corespunzător insulina produsă de pancreas. Principalii factori care pot duce la apariția acestei boli sunt obezitatea, sedentarismul și un stil de viață nesănătos.

Tulburările de auz și vedere apar frecvent la persoanele în vârstă. Pierderea acestor abilități esențiale pentru o viață normală duc deseori la depresie.

Depresia este considerată una dintre cele mai mari probleme ale vârstei a treia. Simptomele acestei afecțiuni sunt diminuarea respectului și a încrederii în sine, sentimentul de inutilitate, izolarea, stări de apatie.

Afecțiunile digestive. Tulburări digestive precum constipația, diverticuloza sau refluxul gastroesofagian pot fi mai frecvente sau pot avea simptome mai severe la persoanele în vârstă.

Artrita este inflamația uneia sau a mai multor articulații, o altă afecțiune de care suferă multe persoane vârstnice. Există mai multe tipuri ale bolii. Riscul de apariție este legat de anumiți factori declanșatori, cum ar fi traumatisme recente la nivelul articulațiilor sau încheieturilor. Înaintarea în vârstă este asociată în mod frecvent cu anumite forme de artrită, persoanele peste 65 de ani fiind mai predispuse afecțiunii.

Demența afectează frecvent persoanele cu vârste peste 65 de ani. Boala Alzheimer reprezintă cea mai frecventă cauză de demenţă la vârsta a treia.

Tulburările de somn se întâlnesc frecvent în rândul vârstnicilor și sunt legate atât de dificultatea de a adormi, cât și de frecvente treziri în timpul nopții.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 
Curele balneare își pot dovedi efectele benefice în multe dintre afecțiunile ce apar deseori odată cu înaintarea în vârstă. În funcție de afecțiune, de fiecare caz în parte, de stadiul bolii, medicul de specialitate poate recomanda terapii balneare și celor care au o afecțiune legată de vârsta a treia. În România sunt numeroase stațiuni balneare indicate pentru tratarea diferitelor afecțiuni geriatrice. Printre acestea, se află Amara, Bazna, Băile 1 Mai, Băile FelixBăile Govora, Băile Herculane, Băile Olănești, Băile Tușnad, Călimănești-Căciulata, Geoagiu-Băi, Lacu Sărat, Moneasa, Ocna Șugatag, Slănic Moldova, Slănic Prahova, Sovata, Pucioasa, Vatra Dornei, Eforie Nord, Mangalia, Techirghiol, Neptun, Saturn.

inapoi sus

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

917vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

60 000rezervări efectuate

Peste 60.000 de vacanțe reușite!