Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Calimanesti-Caciulata - Romania
1 noapte (6 Oct - 7 Oct)

Categorii de articole

Baile Felix 4 articole

Baile Govora 7 articole

Baile Herculane 2 articole

Baile Olanesti 4 articole

Calimanesti-Caciulata 4 articole

Eforie Nord 2 articole

Jupiter 1 articol

Mamaia 1 articol

Poiana Brasov 3 articole

Sinaia 1 articol

Turda 1 articol

Venus 5 articole

De ce sa vin la Calimanesti Caciulata

Stațiunea Călimănești-Căciulata este situată în județul Vâlcea, la 18 kilometri de Râmnicu Vâlcea și are în preajmă Munții Coziei și râul Olt. Stațiunea beneficiază de un climat continental blând și este propice pentru odihnă și relaxare și pentru tratarea diferitelor boli.

Călimănești-Căciulata este recunoscută în România și străinătate pentru:

  • pentru cele 12 izvoare cu ape minerale și cele 3 izvoare termale, descoperite încă din anul 1827, ape captate cu sonde de mare adâncime (1.200 de metri). Apele izvoarelor sunt benefice pentru tratarea multor boli, având în componența lor diferite minerale (ape sulfuroase, iodurate, magnezice, bromurate, sodice, calcice).

    În cadrul stațiunii Călimănești-Căciulata se pot face cure interne pentru: boli ale aparatului digestiv, boli ale rinichilor, afecțiuni metabolice, și cure externe pentru: afecțiuni ale aparatului locomotor, afecțiuni ginecologice, afecțiuni ale căilor respiratorii, boli ale aparatului cardio-vascular. Pentru tratarea diferitelor alergii sunt indicate injecțiile intramusculare cu apă sulfuroasă.

  • Pentru că apele minerale de aici au recunoaștere internațională. Încă din anul 1893 au fost premiate cu medalia de aur la Expoziția Internațională de la Bruxelles și împăratul Napoleon al-III-lea primea la Paris, apele minerale de aici, la îndemnul doctorului Carol Davila.
  • În această stațiune sunt sanatorii și centre medicale unice în țară: Sanatoriul pentru Copii unde se tratează urmările hepatitei, Sanatoriul pentru Tratarea Silicozei, unic în țară, o Clinică aparținând de Institutul de Balneofizioterapie și Recuperare Medicală din București și o secție a Catedrei de specialitate din cadrul Universității de Medicină și Farmacie.
  • Pentru climatul continental temperat, cu veri răcoroase și ierni blânde, pentru aerul curat și peisajul minunat ce înconjoară stațiunea. Munții Cozia, aflați la nordul stațiunii, adăpostesc: Rezervația Naturală Cozia, cascadele, peșterile ce au aparținut călugărilor de la Mănăstirea Turnu, vestigiile romane (Castrul Arutela, Masa lui Traian).
  • Pentru că defileul Oltului ce ține de la Cozia și până la Turnu Roșu, încântă călătorul prin albia îngustă a râului ce este străjuită de vârfurile prăpăstioase ale Muntelui Cozia și Munții Căpățânii.
  • Pentru obiectivele turistice-religioase: Mănăstirea Cozia (ctitorită de Mircea cel Bătrân), Schitul Ostrov (situat pe o insulă a lacului de acumulare al hidrocentralei Călimănești), Mănăstirea Turnu (ctitorită în 1676 de Varlaam Episcopul Râmnicului). 

Articole din categoria Calimanesti Caciulata:

Tratament balnear în stațiunea Călimănești-Căciulata

Stațiunea Călimănești-Căciulata, cea mai renumită stațiune balneo-climaterică de pe valea Oltului, este disponibilă pentru tratamente pe tot parcursul anului.

Citeşte în continuare

De ce să vin la Călimănești-Căciulata

Stațiunea Călimănești-Căciulata este situată în județul Vâlcea, la 18 kilometri de Râmnicu Vâlcea și are în preajmă Munții Coziei și râul Olt. Stațiunea beneficiază de un climat continental blând [...]

Citeşte în continuare

Drumeții în zona Călimănești-Căciulata

Stațiunea Călimănești-Căciulata, renumită pentru tratamentele balneo-climaterice care pot fi făcute aici, este o zonă impresionantă atât prin caracterul vindecător, dar și pentru frumusețile pe care [...]

Citeşte în continuare

Scurt istoric al stațiunii Călimănești-Căciulata

În zona Călimănești-Căciulata sunt urme arheologice ce atestă că era o zonă locuită: tezaurul de monede dacice și castrele de la Jiblea și Arutela. Mai târziu, în perioada împăratului Hadrian (117-138) [...]

Citeşte în continuare

De ce sa vin la Calimanesti Caciulata

82destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

755vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

376hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

65 000rezervări efectuate

Peste 65.000 de vacanțe reușite!