Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Despre Arefu
1 noapte (5 Apr - 6 Apr)

Categorii de articole

Albac 3 articole

Amara 7 articole

Arefu 3 articole

Arieseni 3 articole

Arpasu de Sus 2 articole

Avrig 1 articol

Baile Felix 7 articole

Baile Govora 5 articole

Baile Herculane 2 articole

Baile Olanesti 4 articole

Calimanesti-Caciulata 4 articole

Eforie Nord 2 articole

Jupiter 1 articol

Mamaia 1 articol

Poiana Brasov 3 articole

Sinaia 1 articol

Turda 1 articol

Venus 5 articole

Despre Arefu

Arefu este „cea mai nordică” dintre așezările de pe Valea Argeșului și cea mai veche comună pastorală din această zonă. Se află pe drumul național 7C, cunoscut sub denumirea de Transfăgărășan.

Comuna este formată din satele Arefu, Căpăţânenii Pământeni şi Căpăţânenii Ungureni.
În volumul Argeșul monumental - enciclopedie patrimonială, cercetătorul și omul de cultură Grigore Constantinescu nota că, dintre cele trei așezări ce formează comuna Arefu, satul Căpăţânenii Pământeni are cea mai veche atestare documentară, la 1542.

Autorul a scris:

„Satul Aref este atestat documentar în hrisovul emis de cancelaria domnească a voievodului Mircea Ciobanu la 11 februarie 1558.”

Dealuri, considerate muntoase, deoarece unele au vârfuri mai înalte, înconjoară comuna  iar pe o vastă suprafață se întind păduri de foioase și rășinoase. Pe teritoriul comunei Arefu, se află și lacul glaciar Iezer Capra.

Localitatea este străbătută de râul Argeș - pe acest râu a fost amenajat lacul de acumulare Vidraru.

Cu toate că localitatea nu este văzută ca o destinație turistică propriu-zisă, Arefu atrage turiști prin pitorescul naturii. Aceștia sunt în căutarea unor locuri liniștite în mijlocul naturii, cum ar fi Valea Vâlsanului, arie protejată de interes național situată, o parte, și pe teritoriul comunei Arefu. Un motiv ce face ca turismul să se dezvolte și să apară mai multe unități de cazare cu servicii și facilități tot mai variate.

Sat de munte, Arefu are o climă aspră, cu ierni extrem de geroase și mult mai lungi decât de obicei, ceea ce face ca toamnele și primăverile să fie scurte.


Dacă acest articol v-a făcut să vă doriți să explorați Arefu și împrejurimile, vă invităm să aruncați o privire peste ofertele noastre atractive de pe Balneomedica.ro. Cu siguranță veți găsi ceva pe placul dvs.. Puteți vizita toate ofertele pe următorul link:

Articole din categoria Arefu:

Drumetii in zona Arefu

Situată pe drumul național 7C, denumit popular Transfăgărășan, drum ce leagă orașele Pitești și Sibiu, traversând Munții Făgăraș, localitatea Arefu este [...]

Citeşte în continuare

Scurt istoric al localitatii Arefu

„Satul Aref este atestat documentar în hrisovul emis de cancelaria domnească a voievodului Mircea Ciobanu la 11 februarie 1558”, a scris cercetătorul și omul [...]

Citeşte în continuare

Despre Arefu

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

1 549vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

75 000rezervări efectuate

Peste 75.000 de vacanțe reușite!