Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Baile Felix - Romania
1 noapte (8 Dec - 9 Dec)

Categorii de articole

Albac 3 articole

Amara 7 articole

Arefu 3 articole

Arieseni 3 articole

Arpasu de Sus 2 articole

Avrig 1 articol

Baile Felix 7 articole

Baile Govora 5 articole

Baile Herculane 2 articole

Baile Olanesti 4 articole

Calimanesti-Caciulata 4 articole

Eforie Nord 2 articole

Jupiter 1 articol

Mamaia 1 articol

Poiana Brasov 3 articole

Sinaia 1 articol

Turda 1 articol

Venus 5 articole

Drumetii in zona statiunii Baile Felix

Situată în județul Bihor, parte a comunei Sânmartin, stațiunea balneoclimaterică Băile Felix este cea mai mare din România. Se află printre stațiunile balneare din țară care sunt deschise permanent, prin urmare se pot face tratamente balneare tot timpul anului.

Stațiunea are două ștranduri cu apă termală, unul dintre acestea fiind deschis și în sezonul rece. Pe lângă terapii în baze de tratament, stațiunea beneficiază de aer curat, datorită pădurilor ce o înconjoară.

În Băile Felix există mai multe locuri ce pot fi vizitate.  Iată câteva dintre acestea.

Lacul cu nuferi. Lacurile cu nuferi si lotuși sunt populate cu broaște țestoase si pești exotici. Se află în centrul stațiunii.

Aria naturală „Lacul Pețea”, sit de importanță comunitară. Se află în stațiunea Băile 1 Mai, la aproximativ 2 kilometri de Băile Felix. Rezervația adăpostește trei specii naturale protejate: Nymphaea Lotus Thermalis , varietate unică în Europa, relicvă a erei terțiare;  peștele „Roșioara lui Racoviță”  - o specie endemică, denumită după naturalistul român Emil Racoviță; melcul Melanopsis Parreyssi, supraviețuitor al erei glaciare.

Pe website-ul localității, scrie despre acest lac, cu ecosistem acvatic termal unic în România, și despre nufărul termal:

Tonifiantă și tămăduitoare, apa termală ocrotește și menține în viață de mii de ani cea mai reprezentativă specie a florei locale: nufărul termal. Gingașa floare trăieștă în rezervația naturală „Pârâul Peța”, situată la poalele dealului Șomleu. Peța izvorăște din locul numit „ochiul țiganului” și colectează apa mai multor izvoare termale. Pe cel mai bogat dintre acestea s-a format Lacul Peța cu o suprafață de 4100 metri pătrați. Având o temperatură de 25-30 grade Celsius, apele sale sunt un mediu optim pentru Nymphaea Lotus Thermalis, cea mai miraculoasă manifestare a naturii în rezervația Petei.
Asupra originii speciei de lotus din Lacul Peța s-au purtat numeroase discuții. Nufărul termal a găsit condiții prielnice în apa caldă și nămolul lacului, fiind o specie relictară ce a supraviețuit din perioada terțială datorită microclimei create de apa termală. Lotusul termal a fost însoțit în decursul erelor geologice de o specie de melc, iar astăzi este declarat monument al naturii.

Rezervația paleontologică Betfia. Se află la aproximativ 3 kilometri de stațiune. În această rezervație, scrie pe website-ul localității Sînmartin, au fost descoperite fosile din pleistocen (prima epocă a cuaternarului), printre care și un mamut ce poate fi văzut la Muzeul Țării Crișurilor din Oradea, la secția de științe ale naturii.

Avenul de la Betfia. Acesta se află pe Dealul Șomleu, lângă localitatea Betfia, și are o adâncime de 86 metri, în trepte. De aici, se poate face o plimbare până la locul unde se află un observator - pe lângă o plimbarea binefăcătoare, drumețul are parte și de o priveliște de sus cu împrejurimile, de la înălțimea de peste 13 metri. 

Clădirea Sanifarm. Aceasta  a fost inițial o mănăstire a ordinului Sf. Vincențiu. Este o clădire în stil baroc, din secolul al XVIII-lea.

Capela din Haieu. La mai puțin de 3 kilometri de Băile Felix, poate fi văzută această capelă construită în anul 1884, cu elemente arhitecturale romanice, cisterciene și gotice.

Ștrandul cu valuri din Băile 1 Mai. Este printre primele bazine din țară în care s-a făcut o instalație ce produce valuri. Motorul ce produce valuri a fost făcut de ingineri austrieci, are peste un secol și funcționează, după ce a fost recondiționat.

Oradea. Se află la 9 kilometri de Băile Felix. Pe lângă muzee și atracții, orașul merită vizitat pentru atmosfera lui aparte.


“Dacă acest articol v-a făcut să vă doriți să explorați Băile Felix, vă invităm să aruncați o privire peste ofertele noastre atractive de pe Balneomedica.ro. Cu siguranță veți găsi ceva pe placul dvs. Puteți vizita toate ofertele pe următoarele link-uri:”

Articole din categoria Baile Felix:

Afectiuni ce pot fi tratate la Baile Felix

Apele termale din Băile Felix sunt recunoscute pentru efectele benefice pe care le au în tratarea unor afecțiuni.

Citeşte în continuare

Factori terapeutici in Baile Felix

Factorii naturali de cură au stat la baza acordării statutului de stațiune balneară și balneoclimatică pentru Băile Felix, așezare în comuna Sânmartin, [...]

Citeşte în continuare

Tratament balnear in statiunea Baile Felix

Situată în Câmpia Crișurilor, la altitudinea de 140 metri, stațiunea Băile Felix este profilată, în special, pe tratamentul afecțiunilor aparatului locomotor și ale sistemului central [...]

Citeşte în continuare

Scurt istoric al statiunii Baile Felix

Băile Felix este cunoscută ca stațiune balneoclimaterică din secolul al XIX-lea. Apele termale bicarbonatate însă erau știute cu mult înainte, după unele surse din veacul al XIII-lea, după alte [...]

Citeşte în continuare

Izvoare minerale si indicatii terapeutice in Baile Felix

Situată în Câmpia Crișurilor, la altitudinea de 140 metri, stațiunea Băile Felix este profilată în principal pe tratamentul afecțiunilor aparatului locomotor și ale sistemului nervos central [...]

Citeşte în continuare

Despre statiunea Baile Felix

Stațiune balneoclimaterică de interes general, cu funcționare permanentă, Băile Felix se află în zona de nord-vest a României, în comuna Sînmartin din județul Bihor. 

Citeşte în continuare

Drumetii in zona statiunii Baile Felix

Situată în județul Bihor, parte a comunei Sânmartin, stațiunea balneoclimaterică Băile Felix este cea mai mare din România. Se află printre stațiunile balneare din țară care sunt deschise [...]

Citeşte în continuare

Drumetii in zona statiunii Baile Felix

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

10vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

60 000rezervări efectuate

Peste 60.000 de vacanțe reușite!