Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Amara - Romania
1 noapte (7 Mai - 8 Mai)

Categorii de articole

Albac 3 articole

Amara 7 articole

Arefu 3 articole

Arieseni 3 articole

Arpasu de Sus 2 articole

Avrig 1 articol

Baile Felix 7 articole

Baile Govora 5 articole

Baile Herculane 2 articole

Baile Olanesti 4 articole

Calimanesti-Caciulata 4 articole

Eforie Nord 2 articole

Jupiter 1 articol

Mamaia 1 articol

Poiana Brasov 3 articole

Sinaia 1 articol

Turda 1 articol

Venus 5 articole

Izvoare minerale si indicatii terapeutice in Amara

Apele minerale terapeutice sunt cele care provin dintr-o sursă naturală, adică izvor, lac sau foraj. Pentru a fi folosite în diferite tratamente balneare, acestea trebuie să îndeplinească mai multe condiții, una dintre acestea este ca mineralizarea sau conținutul de săruri minerale dizolvate să fie de peste 1 gram/litru.

Apa lacului Amara este sulfatat-clorurată, sodică, bicarbonată, magneziană, iar gradul total de mineralizare este 9.88 grame/litru. Nămolul sapropelic din lac conține în jur de 40 la sută substanțe organice și 41 la sută substanțe minerale.

Există în Amara și izvoare minerale sulfuroase indicate în tratarea afecțiunilor aparatului digestiv. Apa minerală de la sondă este sulfuroasă, slab sulfatată, bicarbonată, sodică, magneziană, hipotonă, cu o mineralizare totală de 1,6 g/l.

Apele cloruro-sodice sau sărate care au concentrația de până la 15 g la litru, cum este și cea din Amara, se folosesc în cure interne, în boli digestive, cum ar fi gastrite hipoacide, în bronşite cronice, rinite cronice.

„Apa sulfatată are efecte diferențiate. Apa de la Amara reduce secreţia şi aciditatea sucului gastric”, nota dr. biolog Constantin Munteanu în lucrarea Ape minerale terapeutice. S-a dovedit experimental, a menționat acesta, că apele de la Amara au efecte coleretice.

O altă recomandare a apelor sulfuroase, inclusiv de la Amara, este legată de utilizarea lor în terapia unor forme ușoare de diabet zaharat. Dr. biolog Constantin Munteanu a menționat:

„Asupra metabolismului glucidelor, apele minerale sulfuroase calcice induc o ameliorare a toleranței la glucoza ca și o reducere a glicemiei. Apele minerale sulfuroase magneziene reduc glicemiile la circa 2/3 din bolnavi, motiv pentru care, alături de cele calcice, pot fi întrebuințate în terapia unor forme ușoare de diabet zaharat. Efectul lor se datorează stimulării reflexe a secreției de insulină, hormon pancreatic cu rol în scăderea glicemiei.”

Apele minerale sulfuroase au de asemenea efect asupra colesterolului, reducând concentrația lui plasmatică.
„Se pare că sulful produce o eliminare crescută a colesterolului prin bilă și o intensificare a degradării sale în țesuturile periferice”,  a explicat Constantin Munteanu și a adăugat că, în acest sens, se recomandă și folosirea apelor de la Amara.

Când concentrația de săruri minerale depășește 15 g la mie, apele sunt recomandate în cure externe, în boli reumatice.  În bazele de tratament din Amara se oferă băi cu ape minerale în cadă sau în bazin. Această terapie poate ajuta la reducerea durerii și inflamației articulare.

Apele minerale din Amara sunt așadar o resursă prețioasă în tratamentul mai multor afecțiuni și oferă beneficii pentru sănătate. În stațiune, pot fi urmate programe personalizate de tratament la recomandarea și sub observația unui medic balneolog.

Dacă acest articol v-a făcut să vă doriți să explorați stațiunea Amara, vă invităm să aruncați o privire peste ofertele noastre atractive de pe Balneomedica.ro. Cu siguranță veți găsi ceva pe placul dvs.. Puteți vizita toate ofertele pe următoarele link-uri:

Articole din categoria Amara:

Despre stațiunea balneară Amara

Stațiunea balneară Amara, supranumită Perla Câmpiei Române, se află în județul Ialomița, la 8 kilometri de orașul Slobozia și la aproximativ 130 kilometri de București.

Citeşte în continuare

Izvoare minerale si indicatii terapeutice in Amara

Apele minerale terapeutice sunt cele care provin dintr-o sursă naturală, adică izvor, lac sau foraj. Pentru a fi folosite în diferite tratamente balneare, acestea trebuie să îndeplinească mai multe condiții, [...]

Citeşte în continuare

Afectiuni ce pot fi tratate in statiunea Amara

Stațiunea balneară Amara este recunoscută în special pentru tratamentul afecțiunilor reumatismale. Pe lângă acestea, la Amara se mai pot trata și alte câteva afecțiuni.

Citeşte în continuare

Factori terapeutici in Amara

Stațiunea Amara beneficiază de patru factori terapeutici.  În Enciclopedia geografică a României, Dan Ghinea nota că stațiunea balneoclimaterică de interes general „este renumită pentru [...]

Citeşte în continuare

Drumetii in zona statiunii Amara

Pe lângă Lacul Amara, principalul obiectiv turistic și factor terapeutic natural, Amara și împrejurimile stațiunii oferă câteva atracții turistice pentru timpul liber, după tratamente.

Citeşte în continuare

Scurt istoric al statiunii Amara

„Era o vreme când locuitorii satelor din jur furau câte o zi-două din treburile câmpului și veneau să-și bucure oasele în apele Amarei. Să se facă [...]

Citeşte în continuare

Tratament balnear in Amara

„Stațiunea Amara este profilată, în principal, pe tratamentul afecțiunilor aparatului locomotor și ginecologice”, scriau specialiști în volumul Cura balneoclimatică în România.

Citeşte în continuare

Izvoare minerale si indicatii terapeutice in Amara

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

926vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

60 000rezervări efectuate

Peste 60.000 de vacanțe reușite!