Pentru a-ți oferi o experiență de navigare personalizată, folosim cookies. Pentru mai multe informatii și modul cum le folosim, te rugăm citește Politica de confidenţialitate şi cookies a site-ului.

Am înțeles!
Ai fost dezabonat de la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Te-ai abonat cu succes la newsletterul BalneoMedica.ro! ÎNCHIDE
Amara - Romania
1 noapte (24 Iun - 25 Iun)

Categorii de articole

Albac 3 articole

Amara 7 articole

Arefu 3 articole

Arieseni 3 articole

Arpasu de Sus 2 articole

Avrig 1 articol

Baile Felix 7 articole

Baile Govora 5 articole

Baile Herculane 2 articole

Baile Olanesti 4 articole

Calimanesti-Caciulata 4 articole

Eforie Nord 2 articole

Jupiter 1 articol

Mamaia 1 articol

Poiana Brasov 3 articole

Sinaia 1 articol

Turda 1 articol

Venus 5 articole

Tratament balnear in Amara

„Stațiunea Amara este profilată, în principal, pe tratamentul afecțiunilor aparatului locomotor și ginecologice”, scriau specialiști în volumul Cura balneoclimatică în România, 1984, coordonat de medicul Nicolae Teleki, fost profesor şi şef al catedrei de „Medicină fizică, recuperare şi balneo-climatologie” din cadrul Universităţii Naţionale de Medicină şi Farmacie „Carol Davila din Bucureşti”.

În stațiune se oferă tratamente pentru cei cu afecțiuni reumatice degenerative: spondiloză cervicală, dorsală și lombară; artroze; poliartroze;  afecțiuni reumatice inflamatorii: stări algice articulare după reumatism articular acut sau după infecții de focar; spondilită anchilozantă; afecțiuni reumatice abarticulare: tendinoze; tendomioze; tendoperiostoze; periartrită scapulohumeralå.

Pe lângă aceste indicații terapeutice, la Amara se mai tratează afecțiuni posttraumatice: stări post-operatorii pe articulații; redorii articulare posttraumatice; recuperare după operații pe mușchi, articulații, oase; entorse și luxații; recuperare după imobilizare în aparat gipsat; afecțiuni neurologice periferice: pareze; paralizii posttraumatice ale membrelor; polineuropatii; sechele după poliomielită; afecțiuni ginecologice: sterilitate secundară; insuficiență ovariană; metroanexită cronică și  afecțiuni asociate:  dermatologice; endocrine.

În bazele de tratament din stațiune, există instalații pentru băi calde, la cadă și bazin, cu apă sărată provenită din lac; instalații pentru băi calde și pentru împachetări cu nămol; spații pentru ungeri cu nămol rece, urmate de băi în lac; buvete pentru cura internă cu apă minerală; instalații pentru electroterapie și hidroterapie; săli dotate pentru gimnastică medicală și masaje medicale; amenajări pentru aerohelioterapie. 

Tratamente disponibile în stațiunea Amara: 
 • băi cu ape minerale în bazin;
 • băi galvanice;
 • băi la cadă cu nămol;
 • dușuri subacvale integrale și parțiale;
 • împachetări cu nămol și cu parafină;
 • curenți diadinamici, ultrasunet, unde scurte, curenți Tens, curenți interferențiali;
 • solux, metoda de tratament ce folosește energia luminoasă în scop terapeutic;
 • laserterapie;
 • gimnastică medicală.
 • aerosoli;
 • masaj terapeutic.
Cu proprietăți deosebite, cei doi factori terapeutici principali ai stațiunii, apa lacului și nămolul sapropelic, alină, lecuiesc. Așa cum, în veacul al XIX-lea, țăranii se scăldau în apele lacului și foloseau nămolul pentru „a se ține sănătoși”, și astăzi curele balneare de la Amara îi pot ajuta pe cei care le urmează să se bucure de o stare de sănătate mai bună.


Dacă acest articol v-a făcut să vă doriți să explorați stațiunea Amara, vă invităm să aruncați o privire peste ofertele noastre atractive de pe Balneomedica.ro. Cu siguranță veți găsi ceva pe placul dvs.. Puteți vizita toate ofertele pe următoarele link-uri:

Articole din categoria Amara:

Despre stațiunea balneară Amara

Stațiunea balneară Amara, supranumită Perla Câmpiei Române, se află în județul Ialomița, la 8 kilometri de orașul Slobozia și la aproximativ 130 kilometri de București.

Citeşte în continuare

Izvoare minerale si indicatii terapeutice in Amara

Apele minerale terapeutice sunt cele care provin dintr-o sursă naturală, adică izvor, lac sau foraj. Pentru a fi folosite în diferite tratamente balneare, acestea trebuie să îndeplinească mai multe condiții, [...]

Citeşte în continuare

Afectiuni ce pot fi tratate in statiunea Amara

Stațiunea balneară Amara este recunoscută în special pentru tratamentul afecțiunilor reumatismale. Pe lângă acestea, la Amara se mai pot trata și alte câteva afecțiuni.

Citeşte în continuare

Factori terapeutici in Amara

Stațiunea Amara beneficiază de patru factori terapeutici.  În Enciclopedia geografică a României, Dan Ghinea nota că stațiunea balneoclimaterică de interes general „este renumită pentru [...]

Citeşte în continuare

Drumetii in zona statiunii Amara

Pe lângă Lacul Amara, principalul obiectiv turistic și factor terapeutic natural, Amara și împrejurimile stațiunii oferă câteva atracții turistice pentru timpul liber, după tratamente.

Citeşte în continuare

Scurt istoric al statiunii Amara

„Era o vreme când locuitorii satelor din jur furau câte o zi-două din treburile câmpului și veneau să-și bucure oasele în apele Amarei. Să se facă [...]

Citeşte în continuare

Tratament balnear in Amara

„Stațiunea Amara este profilată, în principal, pe tratamentul afecțiunilor aparatului locomotor și ginecologice”, scriau specialiști în volumul Cura balneoclimatică în România.

Citeşte în continuare

Tratament balnear in Amara

132destinații în România

Destinații variate: stațiuni montane, balneare, litoral, orașe și locații rurale.

803vacanțe

Toate tipurile de oferte de vacanță, de la mare și munte, la tratamente balneare și spa.

728hoteluri

Hoteluri specializate pentru tratament balnear sau spa.

60 000rezervări efectuate

Peste 60.000 de vacanțe reușite!